Groeiprogramma

Stichting Piëzo is door het Oranje Fonds gevraagd om de PiëzoMethodiek, die al een aantal jaren in gebruik was in Zoetermeer, op te nemen in het Groeiprogramma. De resultaten zijn heel goed en dit heeft de belangstelling van het Oranje Fonds gewekt.

Wat is het Oranje Fonds Groeiprogramma?

Speciaal voor ‘sociale ondernemers’ organiseert het Oranje Fonds het Groeiprogramma. ‘Sociale ondernemers’ hebben in hun eigen stad of wijk een succesvol sociaal traject/project opgezet dat de sociale samenhang bevordert. Ze hebben het eigen project goed verankerd en zijn actief op meerdere (minimaal twee) locaties. Verder hebben zij allen de ambitie om te groeien naar andere plekken. Het Oranje Fonds Groeiprogramma stimuleert en ondersteunt deze sociale ondernemers in het verder uitrollen van hun initiatief zodat er relatief eenvoudig, en zonder het wiel opnieuw te moeten uitvinden, op meer plaatsen bewezen goede trajecten/projecten ontstaan om de lokale samenhang te vergroten.

Het Oranje Fonds Groeiprogramma biedt een gedegen (en verplicht) kennistraject, ontwikkeld in samenwerking met McKinsey & Company, en er is een eigen coach uit het bedrijfsleven. Tevens biedt het Oranje Fonds voor maximaal drie-en-een-half jaar een bijdrage in de coördinatie en ontwikkelingskosten zodat de initiatiefnemer met een gerust hart kan deelnemen en zich kan richten op de nieuwe locaties.
Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, legt uit: “Met het Groeiprogramma willen we het ambitieniveau en de professionaliteit van unieke sociale initiatieven vergroten. De PiëzoMethodiek van stichting Piëzo is opschaalbaar en heeft alles in zich om die ontwikkeling door te maken. Wij helpen Piëzo daar graag bij.”

Wat betekent deelname aan het Groeiprogramma voor Piëzo?
Deelname aan dit programma betekent voor Piëzo de kans om de goed werkende PiëzoMethodiek ook op andere locaties in het land te starten. Dankzij dit intensieve trainings- en coachingsprogramma heeft Piëzo de tijd en ruimte gekregen om dit op een verantwoorde manier te doen. Mirjam van Bijnen, directeur stichting Piëzo: “Ik ben erg blij dat ook mensen binnen andere Nederlandse gemeenten de kans krijgen mee te doen aan de PiëzoMethodiek.”

Oranje Fonds Groeiprogramma
Het Oranje Fonds Groeiprogramma combineert ambities en vaardigheden van geslaagde projectleiders uit de maatschappelijke sector met de kennis en ervaringen uit het bedrijfsleven. Het programma biedt met middelen, kennis en ervaring de mogelijkheid om lokaal succesvolle initiatieven een regionaal of landelijk vervolg te geven.