Groeiprogramma

Stichting Piëzo is door het Oranje Fonds gevraagd om de PiëzoMethodiek, die al een aantal jaren in gebruik was in Zoetermeer, op te nemen in het Groeiprogramma. De resultaten waren heel goed en dit heeft de belangstelling van het Oranje Fonds gewekt.

Wat is het Oranje Fonds Groeiprogramma?

Speciaal voor ‘sociale ondernemers’ organiseert het Oranje Fonds het Groeiprogramma. ‘Sociale ondernemers’ hebben in hun eigen stad of wijk een succesvol sociaal traject/project opgezet dat de sociale samenhang bevordert. Ze hebben het eigen project goed verankerd en zijn actief op meerdere (minimaal twee) locaties. Verder hebben zij allen de ambitie om te groeien naar andere plekken. Het Oranje Fonds Groeiprogramma stimuleert en ondersteunt deze sociale ondernemers in het verder uitrollen van hun initiatief zodat er relatief eenvoudig, en zonder het wiel opnieuw te moeten uitvinden, op meer plaatsen bewezen goede trajecten/projecten ontstaan om de lokale samenhang te vergroten.

Het Oranje Fonds Groeiprogramma biedt een gedegen (en verplicht) kennistraject samen met partners uit het bedrijfsleven.

Wat heeft deelname aan het Groeiprogramma Oranje Fonds voor Piëzo betekend?
Deelname aan dit programma heeft ervoor gezorgd dat Piëzo de kans kreeg om de goed werkende PiëzoMethodiek ook op andere locaties in het land te starten. Dankzij dit intensieve trainings- en coachingsprogramma heeft Piëzo de tijd en ruimte gekregen om dit op een verantwoorde manier te doen. Mirjam van Bijnen, directeur stichting Piëzo: “Ik ben erg blij dat ook mensen binnen andere Nederlandse gemeenten de kans krijgen mee te doen aan de PiëzoMethodiek.”

Oranje Fonds Groeiprogramma
Het Oranje Fonds Groeiprogramma combineert ambities en vaardigheden van geslaagde projectleiders uit de maatschappelijke sector met de kennis en ervaringen uit het bedrijfsleven. Het programma biedt met middelen, kennis en ervaring de mogelijkheid om lokaal succesvolle initiatieven een regionaal of landelijk vervolg te geven.